LifeStyle

6 неща, с които интернет промени живота ни

0
Интернет ошределено навлезе толкова в живота ни, че вече е трудно да си представим сутрините без дежурното скролване на телефона или на компютъра. CNBC подредиха 6 неща, с които интернет промени живота ни.

 

Пазаруването

 
Уебсайтове като Amazon, eBay и Китайският Alibaba помогнаха на шопинга по улиците и магазините да се премести удобно с един клик в комфортните ни домове. Днес с едно движение на мишката или с проста гласова команда можем да се сдобием с огромна палитра от вещи – от ръкавици за готвене до компютри и мобилни телефони. Те могат да бъдат поръчани и доставени в един ден.
 
Социални медии
 
MySpase, Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram, LinkedIn, Flickr… листът със социални медии, които хора използват, не спира да се увеличава. Само за няколко години тези сайтове се превърнаха в основен избор на хората за споделяне на музика, снимки, видео и всичко, около техния живот. Само за декември миналата година Facebook регистрира 2.13 млрд. активни месечно потребители.
 
Офисите
 
Днешните офиси се различават чувствително от тези преди 15-20 години. Бързата интернет връзка помага на хората да получават незабавен достъп до информацията, от която се нуждаят, за да работят. Видео конференциите и презентациите от двата края на света не са нещо необичайно. Компютрите, таблетите и телефоните се използват за изпращане на мейли, за насрочване на срещи и за записване на всякаква информация. 
 
Онлайн банкиране
 
Хората от всяка точка на света вече мога да правят парични трансфери, да плащат сметки и да организират своите плащания онлайн. Във Великобритания популярността на интернет банкирането се е увеличила до 63% от възрастните, които са използвали услугата през 2017 г., сочи проучване на ONS.
 
Стрийминг
 
Употребата на DVD, CD и други подобни е намаляло след като излъчването на момента от таблети, телевизори и телефони е увеличило своята популярност. Netflix в момента има над 100 млн. абонирани, а музикалните платформи като Spotify има над 70 млн. абонати към януари 2018 г.
 
Любовта
 
Мрежата и интернет помогнаха много за това как хората гледат вече на любовта и как търсят любов. Алгоритмите започнаха да се използват много повече като начин за намиране на половинката от колкото съдбата. Дали това е хубаво или не все още се спори. Традиционалистите спорят, че онлайн природата на приложенията и уебсайтовете не помага за създаване на трайна любовна връзка. От друга страна, адвокатите на онлайн срещите казват, че в забързания свят тези технологии правят срещите доста по-лесни.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега