LifeStyle

6 храни, заради които хората пътуват по света, за да опитат (снимки)

0

Хубавата храна е важен фактор при взимането на решение да се посети дадено място. Някои хора са готови да пропътуват хиляди километри, за да опитат известни храни. Любителите на кулинарните удоволствия не се притесняват да изминат разстоянията до страните, които ще видите в списъка, стига да се насладят на едно от тези ястия:

Хонолулу, Хавай
 
 
Нещо много специално се случва се в Хонолулу и много хора от цял свят искат да стигнат до острова не само заради кристалните му води, но и за да опитат прочутата манапуа (manapua) – свинско в хляб, пълно с билки и подправки.

Глостършир, Англия

 
 
Този град е световно известен сред любителите на пудинг. Тук можете да опитате храна, приготвена със 7 различни вида британски пудинг. Тя се сервира поетапно и за да дойде следващото ястие, предишното трябва да се изконсумира цялото. Част от ритуала е накрая да се гласува за най-вкусния пудинг, а в края на всяка година се избира пудинг на годината.
 
 
Париж, Франция
 
 
Френската кухня е обожавана от много хора по цял свят. Тук можете да опитате висококачествен хайвер с варени яйца и чаша френско вино. Много от почитателите на храната посещават Франция, за да се насладят на това вкусно удоволствие.
 
 
 
Каталония, Испания
 
 
В Каталония има ресторант, заради който хора от Торонто, Атина, Берлин и Единбург посещават Испания само за да опитат неговата молекулярна кухня. Според слухове ресторантът има над 1 млн. заявки за резервации и в него над 10 000 ястия се сервират на година. Хората, вечеряли в този ресторант, твърдят, че това е най-добрата храна, която някога са опитвали.
 
 
Езерото Хавасу, Аризона
 
В този красив град няма да видите един от най-красивите паметници в света, но със сигурност ще опитате най-вкусната пържола, която някога сте яли. Стековете са меки и тънки, а месото се отлепва с такава лекота от костите. Този вкус ще ви накара да опитате отново и отново тази пържола, преди да си тръгнете от Аризона.
 
 
Бали, Индонезия
 
 
Азиатската кухня е една от главните причини хората да посещават известни градове на този континент. Индонезийската кухня е една от най-очарователните и Бали е известен не само с красивите си плажове и спиращи дъха залези, но и с възможността да опитате някои от най-известните ястия. Mie goreng е едно от тези ястия, заради които туристи изминават хиляди километри, за да опитат. 
 
 
 
Снимки: Pixabay

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега