LifeStyle, Общество

6 грешки, които допускаме с пържените храни

0

Пържените храни са най-любимите и на малки, и на големи, въпреки общоприетото мнение, че са вредни. Да направиш обаче перфектните понички или пържени картофи се изисква опит и внимателно отношение към целия процес. Топ шефове от цял свят споделят кой грешни не трябва да допускаме, когато се налага да пържим, съобщават от foodpanda:

Пържене при твърде висока температура

За перфектно хрупкави късчета пържено пиле, се уверете, че мазнината ви е достатъчно загрята. Нормалната температура трябва да бъде около 140-160 градуса. Всичко над това ще направи храната ви изгоряла отвън и сурова от вътре.

Пържене при твърде ниска температура

Инвестирайте в термометър, когато ще пържите вкъщи, за да сте сигурни, че температурата ви е винаги правилна.

Използване на грешна мазнина

Избягвайте олио от авокадо и зехтин, защото те имат ниска точка на термична обработка.

Прекалено много пържене наведнъж

Подобно на лентата от бекон, или почти всичко друго, не искате да натрапвате в тигана. Всичко се нуждае от пространство, за да се движи и да се готви правилно. Може да се изкушите да хвърлите много неща наведнъж, но вместо това направете няколко малки партиди, така че всичко да се готви равномерно.

Пържени парчета, които са твърде големи

Французите са богове на идеалните размери за продукти, които ще се пържат. Нарязването на храната на половина може да намали скоростта на готвене с четири пъти и да стане по-вкусно.  

Използване на мазнината по няколко пъти.

Не планирайте да използвате повторно мазнината. Използването на остатъчна мазнина не само прави по-силна храната, но и разваля вкуса.

Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега