LifeStyle

5 начина да започнете деня ползотворно

0

Ако сте богати, най-вероятно е да ставате много рано сутрин. Проучване сред 233 заможни хора, публикувано от списание “Тайм”, разкрива, че 50 на сто от тях стават поне три часа преди началото на работния си ден. Това им дава ценно време да организират и осмислят плановете за деня си и да избегнат хаоса от многото задачи. Ето пет начина да започнете деня си ползотворно:

1. Станете много рано

Златното правило е да си легнете в 9 и да станете в 5. Но дори да не го спазвате стриктно и да предпочетете друг режим, най-важното е да станете достатъчно рано. Собственичката на популярния блог “Хъфингтън пост” Ариана Хъфингтън дори издаде книга за важността на нощния сън, а много богати хора споделят, че денят им започва преди този на подчинените им. Хората, които си лягат късно, обичайно са по-негативно настроени сутрин. Достатъчно дългият нощен сън, от своя страна, спомага за по-лесно намиране на решения на проблемите, така че не го пропускайте често. Вместо да съкращавате съня си, опитайте да лягате по-рано и да ставате по изгрев слънце. Докато другите още спят, много по-малко неща ще ви разсейват и ще свършите ценна работа или ще останете насаме с мислите си.

2. Медитирайте

Не е нужно да сте много навътре с далекоизточните ритуали. Отделеното време за медитация спомага за физическото и умственото равновесие. Дори половин час сутрин е достатъчен за избистряне на ума.

3. Правете упражнения или тренирайте

Сутрешните упражнения или спорт правят задачите след това по-леки. Спортът сутрин освежава паметта и мисълта, намалява стреса и депресията. 67-годишният собственик на корпорацията “Върджин” Ричард Брансън споделя, че е в много активна форма и става в 5 сутринта, за да тренира. Понякога започва деня си с кайтсърф. Според него стартиралият със спорт ден е двойно по-ползотворен.

 

4. Не пропускайте закуската

Нека тя бъде богата на протеини (напр. яйца) и с по-малко въглехидрати. Така ще се заситите за по-дълго и ще имате повече време за работа.

5. Започнете с най-тежките задачи

Добре е проблемните ситуации да бъдат отхвърлени първи, отколкото да тежат на съзнанието ви. Някои смятат, че човек е най-продуктивен веднага след закуска, затова и тогава има вероятност да се справи по-добре дори с тежките задачи в графика си. Ако е възможно, пренаредете деня си така, че да оставите по-леките ангажименти за накрая.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега