Бургас, Общество, Топ новини

43-годишен бургазлия има спешна нужда от трансплантация на бъбрек

0

43-годишният бургазлия Милен Зайков има спешна нужда от трансплантация на бъбрек. Мъжът страда от бъбречно заболяване още от раждането си. Благодарение на проведено лечение, преди време бъбреците му започват да функционират нормално, но се разболява от шарка, която впоследствие причинява бъбречна недостатъчност. Следващите пет години прекарва на хемодиализа.

През 1997 година му правят трансплантация в Санкт Петербург, Русия, и така животът за него започва отначало.

Милен завършва психология във Великотърновския университет “Св. Св. Кирил и Методий”, където среща своята съпруга, с която са заедно и до днес. Те се радват на две прекрасни бебета – близнаци. В момента Милен Зайков е психолог в ОУ “Антон Страшимиров” село Дебелт.

За съжаление през август 2017, след прекарана тежка уроинфекция, бъбрекът намалява драстично функцията си, животът му е в опасност и спешно е включен отново на хемодиализа.

За да може да води нормален начин на живот, да бъде до децата си, да ги гледа как растат и да го познават когато пораснат, той отново се нуждае от бъбречна трансплантация. Така всичко започва от начало.

Клиника в Турция е готова да извърши трансплантацията, а офертата е на стойност 35 000 долара, което е непосилна сума за психолога и неговото семейство.

“Надявам се, че има добри хора, които ще ми подадат ръка и заедно ще съберем сумата, за да мога да живея нормално и да се радвам на това , за което съм мечтал години”, казва Милен Зайков.

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да го направи на банкова сметка:

BG82BPBI79314046064701

BIC:BPBIBGSF

Милен Маргаритов Зайков


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега