Бургас, Култура, Топ новини

4,000 тона пясък са използвани за “Фестивала на пясъчните склуптори”

0

Седмото издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури, при което са използвани над 4 000 тона пясък, ще покаже около 65 приказни персонажа в над 20 композиции, които ще “оживеят” от пясъка и ще правят компания в снимките на бургазлии и гости на града.

С концерт на групата “Джанго Зе” на 3 юли от 19.00 часа ще бъде открито тазгодишното издание на бургаския Фестивал на пясъчните скулптури. Мястото е добре известно – Парк “Езеро” до Конната база.

От сцената в Пясъчния град ще прозвучат популярните и обичани песни на групата – “Луди жаби”, “Карамба Джанго”, “Сладолед № 5”, “Най-красивата картина”, “Твоята усмивка”, “Голяма грешка” и много др.

Всички посетители на откриването ще могат да разгледат пясъчните герои безплатно. Темата на фестивала тази година е “Приказки от пясък”.

Наред с традиционно силното българско участие, своя талант показаха и 10 майстори на пясъчното изкуство от Норвегия, Португалия, Чехия, Белгия, Ирландия, Украйна, Латвия и Русия.

Любими детски герои от култовите анимационни филми “Ледена епоха”, “Семейство Флинтстоун”, “Аз, проклетникът”, “Маша и Мечока”, “Астерикс и Обеликс”, както и тазгодишният носител на Оскар за анимация – “Замръзналото кралство”, ще радват малки и големи до края на септември.

Цените на билетите тази година са като миналогодишните – 1 лв. за учащи и пенсионери, 2 лв. за групово посещение и 3 лв. за възрастни. И тази година децата и хората с увреждания ще могат да разглеждат пясъчните фигури при вход свободен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега