LifeStyle

4 неща, които профилната ви снимка казва за вас

0
Замисляли ли сте се някога какво казва профилната ви снимка за вас? Отговаря ли тя на личностната ви същност или по-скоро ще създаде грешно първо впечатление у човек, който не ви познава и практически вижда първо въпросния фотос? 

 
Статистика показва, че специалистите по набиране на персонал, прекарват близо 20% от времето си в това да преглеждат снимките в онлайн профилите на потенциалните нови служители. Това означава, че вашето профилно изображение е важно, почти колкото и натрупаните знания и опит и определено може да повлияе върху решението на рекрутера дали да ви се обади за интервю. 
 
Ето няколко важни неща, които профилната ви снимка казва за вас, селектирани от  Entrepreneur: 
 
1. Показва, че това е истински профил – липсата на профилна снимка всъщност навежда на мисълта, че този профил може и да е фалшив, докато наличието на такава доказва, че той е активен. В тази връзка е добре също да се прилагат актуални снимки. 
 
2. Помага на хората да ви разпознаят – лицето от снимката помага на хората, които не ви познават, да ви запомнят и впоследствие да се сетят кои сте. Това помага да се направи връзка между името и лицето, както и увереността, че се изпраща покана за приятелство на точния човек.
 
3. Вашата снимка е личният ви бранд – в тази връзка помислете какво послание искате да дадете на хората и съответно подберете снимката си по този критерий. Благодарение на профилното си изображение човек може да вдъхне усещането, че е весел и дружелюбен или пък авторитетен и сериозен.
 
4. Профилната снимка е първото впечатление, което оставяте – за някой непознат снимката е първото впечатление, което добива за вас. Ако я харесат и тя им остави положителни чувства, шансовете да подходят приятелски към вас се увеличават. И обратното.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега