Бизнес

4 – ма министри и бизнесът сядат на една маса в името на българската икономика

0

Причината е стартирането на първата по рода си национална кампания „Да! На българската икономика!”. Нейни инициатори са в. „Стандарт” и една от най-големите работодателски организации у нас – Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).

Целите на кампанията са:

– Да популяризира качественото и иновативно производство в България;

– Да провокира “патриотичния избор” – да формираме трайна култура у българите да купуват качествени BG продукти, защото по този начин техните пари директно отиват за повишаване на БВП, за създаване на нови работни места, за инвестиции в България;

– Да постави на масата проблемите на бизнеса в различни отрасли и да помогне за разрешаването им, като съдейства за по-добра координация с изпълнителната власт;

– Да покаже перспективите пред българските износители и в непрекъснат диалог с бизнеса да търси политики, свързани с активното насърчаване на експорта.

Кампанията ще стартира с дискусия на 7 април, вторник 2015 г. в Кемпински Хотел Маринела София, Зала София. Участие във форума са потвърдили министърът на земеделието и храните Десислава Танева, министърът на икономиката Божидар Лукарски, министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски и министърът на финансите Владислав Горанов, както и председателите на агенции към съответните министерства. Заедно с тях на една маса ще седнат собственици и мениджъри на български компании, представители на браншови и работодателски организации. По време на форума в пряк диалог – чрез въпроси и отговори, бизнесът ще може да постави своите проблеми директно пред институциите, от които зависи тяхното решаване.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега