Бургас, Общество, Топ новини

24-часово видеонаблюдение в училища и детски градини в Бургас

0

24-часово наблюдение във всички училища и детски градина осигурява Община Бургас.

“До момента 41 училища имат изградено видео наблюдение. Камери са инсталирани в учебните стаи, коридорите, входовете и двора”, съобщи кметът Димитър Николов. Той уточни, че само 5 учебни заведения са без инсталирани видео камери, но предстои и те да бъдат оборудвани.

В 6 детски градини също успешно функционира от няколко месеца видеонаблюдение, а в 10 други в момента се изгражда, разясни Николов. Той бе категоричен, че до края на годината и в останалите 16 ще бъдат инсталирани камери. Под наблюдения са спалните, занималните, коридорите, гардеробиерните и дворовете. Видеопотокът от всяка камера може да се следи на компютъра на директора. Кадрите се пазят 30 дни. По този начин може да се проследят както действията на малчуганите, така и на възпитателите, а също и достъпът на външни лица.

“Продължава изграждането на мрежата за видеонаблюдение на града. Ще бъдат поставени  още видео устройства  в Морската градина, около площади, детски и спортни площадки, пешеходни пътеки и други възлови места в града”, заяви още кметът Николов. 

Градоначалникът бе категоричен, че чрез видеонаблюдението се осигурява по-високо ниво на сигурност на гражданите, предотвратяват се инциденти, кражби и вандалски актове.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега