Политика, Топ новини

18 партии и 9 коалиции ще участват на изборите

0

ГЕРБ и БСП са обичайните фаворити, но и други партии имат амбиции за сериозно участие в парламента

18 партии и 9 коалиции официално се регистрираха в Централната избирателна комисия и ще участват в предсрочните парламентарни избори, които ще се проведат на 26 март, съобщиха от ЦИК.

В сряда следобед изтече срокът за подаването на необходимите документи за участие във вота. От ЦИК съобщиха, че няма партия или коалиция, която да е подала неверни или грешни документи. На предишните, също предсрочни парламентарни избори, през 2014 г. участваха общо 25 формации – 18 партии и 7 коалиции.

Основната битка на предстоящите избори ще бъде между ГЕРБ и „БСП за България“, които според последните социологически проучвания имат приблизително еднакви резултати. Двете основни политически сили се стремят към победа, но едва ли ще спечелят достатъчно гласове за самостоятелно управление.

Сред останалите партии и коалиции, които ще участват в предсрочните избори, са ДПС, Патриотичният фронт, Воля, Нова България, Реформаторският блок и др.

До изборите се стигна след оставката на второто правителство на Бойко Борисов в средата на ноември миналата година и отказът на партиите да съставят нов кабинет в рамките на 43-ото Народно събрание.

Със задачата да организира честни и прозрачни избори е натоварено служебното правителство на проф. Огнян Герджиков, което бе назначено от президента Румен Радев и встъпи в длъжност на 20 януари.

Източник: Economic.bg


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега