Бургас, Политика, Топ новини

Дончо Златев: 10-ти ноември ни позволи да мечтаем

0

По повод 28-та годишнина от 10-ти ноември, датата на която пленума на ЦК на БКП освободи Тодор Живков от поста генерален секретар на партията, младежкия лидер на СДС Дончо Златев написа във Фейсбук, че този ден е дал на много българи възможността да мечтаят.

Според него този “политически маньовър” на съпартийците на Живков е накарал хиляди българи да повярват, че след падането на Берлинската стена промяната ще дойде и у нас.

 “Сам по себе си 10-ти ноември е денят, в който хиляди българи са си позволили да мечтаят. Да мечтаят, че времето може да бъде тяхно, че комунизмът си отива, че 45 години стигат, че утре започва от днес.”, пише младежкия лидер в социалната мрежа.

Неговата равносметка 28 години по-късно е ,че жалбата по комунизма е още жива, демокрацията ни е хронично болна, а дясното е по-слабо от всякога.

“Но и мечтите вече са други. Съвременниците на Прехода вече са позабравили да мечтаят. А ние, децата на демокрацията, мечтаем да дадем на България визия и импулс, които да я отлепят от дъното на всички негативни класации.”, категоричен е Златев.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега