LifeStyle, Общество

10-те най-скъпи неща в света

0

Много хора по света искат да притежават най-скъпите вещи, технологии и за тях няма значение цената, която трябва да платят за тях. В класацията ще видите неща, които са изключително редки и ценни и много малка част от хората имат шанса да ги притежават. Изданието The Rich Side представя 10 от тях: 

 

10. Rhein II – $4,3 млн. 

Снимката е направена от немския художник Андреас Гюрски през 1999 г. Изненадващо тя е продадена за рекордните 4,3 млн. долара, което я прави най-скъпата снимка в света, която някога е продавана.

9. Bugatti Veyron – $10 млн. 

Това не е просто Bugatti Veyron, а покрито със злато превозно средство, произведено по поръчка. Автомобилът е създаден специално за милиардер от Близкия Изток, който е платил цената от 10 млн. долара за тази кола.

8. Мъртва акула – $12 млн.

Това произведение на изкуството е посочено като мъртва акула на цена от 12 млн. долара. Шедьовърът е създаден от тигрова акула и е озаглавен “The Physical Impossibility of Death in the Mind of Someone Living”. Той е дело на английския художник Дамиен Хърст през 1999 г. 

 
 
7. Розов диамант – $46 млн.
 
 
Това бижу се нарича The Graff pink diamond. Причината да бъде толкова е скъпо е неговата рядкост, което оправдава цената му от 46 млн. долара. Освен това, скъпоценният камък е 24-каратов диамант, продаван на търг в Sotheby’s.
 
 
6. 1963 Ferrari GTO – $52 млн.
 
 
Най-луксозната кола, произвеждана някога, е класически автомобил Ferrari в червено, закупена от анонимен колекционер от Великобритания. Този автомобил е считан за най-скъпия, продаван някога, и е предназначен само за милиардери, които могат да си го позволят. 
 
 
5. Гравирани диаманти – The Hallucination – $55 млн.
 
 
Най-скъпият часовник в света е The Hallucination, създаден от диаманти. Той е закупен за 55 млн. долара и се счита за скулптурен шедьовър. Стойността му е същата като тази на частния самолет “Гълфстрийм”. Времето е ценно, както и часовникът.
 
 
4. Картината “The Card Players” – $275 млн. 
 
 
Това произведение на изкуството е част от поредицата маслени картини на Пол Цезан, френски пост-импресионистки художник. Една версия на играчите на карти е била продадена за 300 млн. долара на кралското семейство на Катар през 2011 г, Това я прави втората от най-скъпите произведения на изкуството, продадени някога.
 
 
3. Вила Леополда – $506 млн. 
 
 
Френската Ривиера е пълна със скъпи имоти, сред които тази вила на стойност 506 млн. долара. Сградата е служила като болница през Втората световна война. Имението се намира във Вилефранш-сюр-Мер.
 
 
2. Антилия – $1млрд.  
 
 
Тази кула е кръстена на името на митичния остров, но цената му е по-митична от името му. Сградата е собственост на индийския милиардер Мукеш Амбани. Тя е построена така, че да издържи на земетресения. Има място за 3 хеликоптера и паркинг за 160 автомобила. 
 
 
1. The History Supreme Yacht – $4,5 млрд. 
 
 
Яхтата е направена от чисто злато и платина. Също така в нея има статуи, създадени от истински кости на динозаври. Тази яхта е закупена от малайзийски бизнесмен, който отказва да разкрие името си. 
 

Източник: therichside.com 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега