LifeStyle

10 причини да посетите Италия (снимки)

0

Италия е изключително красива страна, която впечатлява със своята архитектура, традиции и обичаи. По-голямата част от тях стоят в продължение на векове и до ден днешен радват туристите от всички точки на планетата. Вижте 10 причини, които ще ви вдъхновят да посетите Италия, а когато го направите, със сигурност ще намерите поне още толкова:

 
 
 
10. Рим
 
 
Вечният град е задължителна спирка в Италия. Рим впечатлява с невероятната си архитектура, безбройните паметници и статуи, изкуството, красивите алеи, приятните хора, красивият фонтан Ди Треви, Колизеумът, Ватиканът и стотиците музеи. Всеки ъгъл, всяка сграда, всичко в този град е история. 
 
 
9. Флоренция
 
 
Романтика, история и красота. Това излъчва Флоренция. Градът не е нито голям, нито малък. Той е с перфектните размери и се смята за един от най-добре устроените за разходка градове в света. 
 
 
8. Сладолед
 
 
Италия е известна с най-добрия сладолед в света. Който го е опитал, може да потвърди това. 
 
 
7. Пазаруване
 
 
Италианците са добре познати със своя финес и стил. Много хора посещават Италия заради известните италиански дизайнери. Модата тук е на почит. Особено популярно място за пазаруване е Милано, където можете да намерите най-известните и най-скъпите брандове като Версаче, Гучи и други. 
 
 
6. Италианското вино
 
 
Най-доброто червено вино в света се произвежда в Италия. Задължително е да опитате неговия вкус и да усетите аромата му.
 
 
5. Сицилия
 
 
Друг популярен регион в Италия е Сицилия, най-големият остров в Средиземно море. Той е известен с неговата история, тюркоазени плажове и крайморски градчета като Таормина и вулкана Етна. 
 
 
4. Италианската храна
 
 
Италианската кухня е изключително вкусна. Тя е не само една от най-известните в света, но и най-обичаната. Освен традиционните пица, паста, лазаня и спагети, средиземноморската храна е също на почит. Разнообразието от вкусове, което тази красива страна предлага, не е за изпускане. 
 
 
3. Плажовете
 
 
Безбройните плажове, белите пясъци, тюркоазената кристално чиста вода и средиземноморският климат правят Италия идеалното място за почивка.
 
 
2. Венеция
 
 
Венеция е най-романтичният град в Италия. Разходката с гондола из каналите по време на залез с вашата половинка е задължително преживяване. Няма друг такъв град като Венеция – плаващ град, който вместо пътища има канали и вместо коли има лодки, наречени гондола.
 
 
1. Чинкуе Тере
 
 
Тази снимка сама по себе си говори за колорита на Италия и красотата на Средиземно море. Невероятните плажове с тюркоазена вода, колоритните крайморски селища и приветливата хора, са само една от причините да посетите този регион на Италия. 

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега