Общество

10 причини да посетите Атина

0

Атина е красив град, част от древната култура и цивилизация. Преди повече от 2500 години градът е построен върху скално плато, около което днес се извисява оживената гръцка столица град. Атина е място, което предлага различни и разнообразни забавления. 

10. Панорамни (rooftop) барове

 
 
Възползвайки се от великолепния фон на хоризонта на града, през последните няколко години в Атина отвориха врати редица панорамни барове, които бързо се превърнаха в любими места за нощен живот сред местните жители. Независимо дали е сутрин, обед или вечер, панорамните барове в Атина винаги са добра идея за посрещане на красивите летни дни и топлите нощи в Атина.
 
9. Островите
 
 
В непосредствена близост до гръцката столица има красиви острови, които предлагат уникално преживяване за посетителите. От Хидра до Саламина можете да почувствате истинска близост с природата. Тези острови са добре поддържани и много чисти. 
 
 
8. Храната
 
 
Морската храна, която се предлага в Атина е една от най-добрите в света. Тя е здравословна и предлага на туристите един по-различен вкус. Сред най-популярните ястия в гръцката столица е печената мусака и доматите, които са по-добри отколкото в повечето части на света. 
 
 
7. Цените
 
 
Поради финансовата криза, която наскоро разтърси страната, цената на храната, напитките, настаняването и забавленията са ниски, в сравнение с останалите места в Европа. Кой не би искал да се наслаждава на качествена почивка на добра цена.
 
 
6. Слънчевите лъчи
 
 
Слънцето в Атина се чувства различно от останалите части на света. Туристите могат да се насладят на красивата слънчева светлина когато отиват на плаж, плуват, или просто се разхождат из града.
 
 
5. Местните жители
 
 
В Атина можете да срещнете интересни местни жители с богата култура и хоби. Едни от най-забележителните места в града са невероятните живописни квартали като Плака, които предлагат различно усещане за почивка.
 
 
4. Бутикови хотели
 
 
С притока на модни посетители в Атина се появиха и бутикови хотели, разположени на важни места в града, които привличат много хора. Цените в тези хотели са много достъпни за разлика от цените в другите европейски столици.
 
 
3. Историята
 
 
Атина е красива гледка. От музеите до историческите забележителности и руините, ще почувствате, че се разхождате в една от любимите ви исторически книги. 
 
 
2. Шопинг
 
 
Атина е градът, в който можете да си купите почти всичко, което си представяте. Това прави гръцката столица много интересно място. 
 
 
1. Разнообразие
 
 
Атина предлага редица разнообразни за туристите дейности – разходка край плажа, пешеходен туризъм, каране на лодка по Средиземно море, разходка с ферибот и други. Не на последно място е дегустацията на гръцката храна и напитки. Местните жители са прекрасни хора с богата традиция и култура. Всичко това ще ви пренесе в една различна обстановка, която дълго време ще остане в съзнанието ви. 
Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега