LifeStyle

10 цитата, с които ще запомним великия учен Стивън Хокинг

0
Стивън Хокинг е един от най-вдъхновяващите учени на нашето време. Той впечатляваше милиони с гениалния си ум и мислите си за Вселената, както и достъпния език, с който я обясняваше. Стивън Хокинг е истинско доказателство за силата на човешкия дух. Неговите възгледи са много ценни и необходими за всеки един човек. Биографията му дава кураж на много хора с неизлечими физически заболявания, както и на тези със здрави тела, но пълни с отчаяние. 

 
Представяме ви някои от най-запомнящите се цитати на великия астрофизик и учен Стивън Хокинг:
 
 

“Първо, помни, че трябва да гледаш нагоре към звездите, а не надолу в краката си. Второ, никога не се отказвай да работиш. Работата ти дава смисъл и цел, защото без нея животът е празен. Трето, ако имаш достатъчно късмет, ще намериш любовта – помни, че я има, и не я отхвърляй”.

 
“Най-големият враг на знанието не е невежеството, това е илюзията за знание”.
 
“Смъртта, не се страхувам от нея, не си я представям”. 
 
“Ние сме просто напреднала порода маймуни на малка планета от една много обикновена звезда. Но ние можем да разберем Вселената. Това ни прави нещо много специално”. 
 
“Интелигентността е способността да се адаптираш към промените”.
 
“Ние сме в опасност от самоунищожение на нашата собствена алчност и глупост. Не може да продължаваме да гледаме само себе си в една замърсена и пренаселена планета”.
 
“Нищо не може да съществува вечно”.
 
“Смятам мозъка за компютър, който спира да работи, когато неговите компоненти се развалят. Няма рай или задгробен живот за развалените компютри. Това е приказка за хората, които се страхуват от тъмното”.
 
“Хората, които се хвалят със своя коефициент на интелигентност, определено са губещи”.
 
“Вярвам в най-простото обяснение – няма Бог. Никой не е създал Вселената и никой не насочва нашата съдба. Това ме води до дълбока осъзнатост, че вероятно няма нито рай, нито отвъден живот. Имаме само този един живот, за да оценим великолепния дизайн на Вселената и аз съм изключително благодарен за това”.
 
Economic.bg

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега