Бургас, Общество, Топ новини

Ще има ли паметник на бургазлията Георги Калоянчев в Бургас?

0

Мащабна общоградска инициатива за изграждане на скулптура на любимия на няколко поколения българи актьор – бургазлията Георги Калоянчев, стартира официално днес, 21.07.2014 г., с прожектиране на филм с негово участие на “Открита сцена Охлюва” от 20.30 часа.

Инициативата е съвместна на Община Бургас, Обществен дарителски фонд – област Бургас и Дружество на художниците Бургас, и включилите се в последствие местни културни институции – Държавна опера Бургас, ДТ “Адриана Будевска”, Бургаската художествена галерия, и клубовете – Лайънс клуб Виа Понтика Бургас, Зонта клуб Бургас, Ротари клуб Бургас Пиргос, Интеракт клуб Бургас и други неправителствени организации.

Участващите в реализацията на този проект се обединиха “С любов за Бургас” да бъде символичното име на тази обща инициатива. Идеята на организаторите е тяхната съвместна дейност и добро партньорство да продължи и за в бъдеще за реализацията на други значими общоградски инициативи.

Община Бургас вече е определила място на скулптурата – пред Летния театър в Морската градина на града. Височината й ще бъде в реалния ръст на актьора. В Бургаската художествена галерия е изложена малка статуетка, показваща как ще изглежда голямата скулптура. Георги Калоянчев е изобразен в костюм и с театрална маска в едната си ръка, която току-що е свалил от лицето си и в поклон пред любимата си публика след поредното представление.

За автор на проекта е избран друг велик български творец, чиито творби са символ на творческия гений – Георги Чапкънов – Чапа.

За реализацията на проекта са нужни около 80-90 хил. лева. Средствата ще бъдат събрани чрез дарения, като са предвидени различни общи инициативи – музикални концерти, театрални постановки, благотврителени спортни турнири.

Дарение може да направи всеки, който пожелае да помогне тази кауза да се превърне в реалност, като се включи в инициативите, дари средства към откритата банкова сметка или в специалните дарителски кутии.

Дарителска сметка: BG65FINV91501316228913

Програма на кампанията  ” С любов за Бургас” –

“Обединени за Калоянчев”

 

21.07. 2014  час: 20.30  “Открита сцена Охлюва” прожектиране на филм с участието на Георги Калоянчев

 

29. 07.2014 г.: Благотворителен плажен волейболен турнир централен плаж Бургас

 

30. 07.2014 г.: Благотворителен плажен волейболен турнир  централен плаж Бургас

 

07. 08.2014 г.: Благотворителен Концерт “Фолклор” – ОП “Летен  театър” – Бургас

 

30.08. 2014  г.: Благотворителен Концерт – ОП “Летен  театър” – Бургас.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега