Коментари

ФИФА похарчи 16 милиона за филм. Заслужаваше ли си?

0

Гледахте ли филма “Обща страст”, посветен на създаването на ФИФА? Излъчиха го по БНТ във вечерта на “малкия” финал на Световното първенство по футбол. Лентата връща зрителите в началото на 20 век, когато е създадена световната футболна централа.

Една от интересните сюжетни линии е заложеният разнобой между създателите на футбола Англия и останалите страни. Още в началото, когато се заражда идеята за единна световна футболна асоциация англичаните са представени като “високомерни” лордове, които не искат и дума да чуят за шанса Великата британска империя, създателката на този великолепен спорт, да бъде част от толкова нищожна организация.

Годините, обаче, променят нещата и Англия се включва в мечтата на Жул Риме (дългогодишен председател на ФИФА и един от основателите й).

Но как реагира английските медии след като виждат как е представена Футболната асоциация на острова? Критика, критика и пак критика.

“Обща страст: Как ФИФА похарчи 16 милиона паунда за филм, които изкарва Сеп Блатер герой”, с това заглавие излиза анализ на BBC News.

В анализа са засегнати редица проблеми, които съпровождат излизането на филма по…. телевизията. Подозрителен е и рекордно ниският брой гледания на трейлъра в Ютуб. Само 94 224 гледания на филм, чийто бюджет е близо 19 милиона паунда!? Съмнително, нали?

Британците посочват, че при обявяването на премиерни дати няма посочена такава за Великобритания. В същото време са обявени държави като Сърбия, Португалия и Русия.

И така стигаме до крайния въпрос: Заслужаваше ли си? Заслужаваше ли си Централата да даде 16 милиона паунда за този филм, който и донесе повече негативи, отколкото позитиви. И защо след такава огромна инвестиция нямаше голяма рекламна кампания? Защо филмът не бе рекламиран в пакет със Световното в Бразилия? Защо се получи така, че във филма Блатер е героизиран, а в реалния живот съмненията и подозренията. Подозрения около работата му, около спечелването на домакинството на Световно първенство през 2022 г. от Катар, около ръководството на Футболната централа.

Заслужаваше ли си?

на снимката: Жул Реми (изигран от Жерар Депардийо)


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега