Политика

Трима министри от кабинета “Костов” правят коалиция “Десните”

0

На пресконференция днес бе учредена новата коалиция, която ще се бори за гласовете на десните избиратели – “Десните”. В нея влизат три партии – “Синьо единство” на Надежда Нейнски, ЕНП на Мария Капон и БДФ на Жаклин Толева. Представители на коалицията ще бъдат и бившите министри в кабинета “Костов” Илко Семерджиев (гражданска квота) и Муравей Радев (БДФ).

Към формацията ще се присъединят и отцепници от Демократи за силна България (ДСБ). Засега са обявени имената на пиар експерта Деница Сачева, която водеше листата на ДСБ в Хасково на предишните парламентарни избори и Юлиян Войнов, който е бивш ковчежник на ДСБ. Името на Войнов нашумя заради станалата наскоро известна сметка на тъмносините в КТБ. Сегашният лидер на партията Радан Кънев влезе в остър конфликт с Юлиян Войнов именно заради тези 48,000 лева в “банката на мафията”, както е наричана от реформаторите.

“Коалиция „ДЕСНИТЕ“ ще бъде защитник на правата и свободите на гражданите, на неприкосновеността на частната собственост, на бизнеса и предприемачеството. Коалицията се създава, за да бъде компетентна алтернатива на популизма, псевдонационализма и за да върне почтеността в политиката.”, се казва в представянето на коалицията.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега