Бургас, Общество, Топ новини

Термалните извори и веломаршрутите впечатляват туристите в Бургаско

0

Чуждестранните туристи най-силно се впечатляват от веломаршрутите и термалните извори в Бургаски регион. Това споделиха днес зам.-кметът Йорданка Ананиева и Красимира Костова – директор на историческия музей в Средец на заключителна пресконференция по проект “Магията на древността и красотата на природата от Бургаския залив до Странджа”.

Проектът бе реализиран в партньорство с общините Бургас, Приморско, Малко Търново, Средец и Камено за период от 24 месеца. Целта му бе да се развият туристическият потенциал на региона, алтернативният поминък, да се увеличи туристическият сезон и да се търсят нови пазарни сегменти.

В рамките на проекта бяха разработени над 16 маршрута, разкриващи красотата и природните дадености от Бургаския залив до Странджа планина, филм, брошури и публикации в български и чуждестранни туристически издания. Проведени са 8 уъркшопа за журналисти на туристически издания, 3 експедиентски тура в Бургаски регион и участия в престижни международни туристически борси в страната и в чужбина – Германия, Италия, Холандия, Унгария, Румъния.

“Международните изложения преминаха при силен интерес от страна на чуждестранните туристи. Много от тях познаваха добре Бургаски регион, като по-възрастните с носталгия си спомниха за нашето Черноморие. Интерес имаше към веломаршрутите, термалните извори и следите от римска култура по нашите земи”, сподели зам.-кметът Йорданка Ананиева.

“По-голямата част от работата е вече свършена – имаме едно добре изградено партньорство с общините в региона. Това, което след проекта предстои е да предложим на туроператорите да включат готовия туристически продукт в програмите си и така да го наложим на туристическия пазар още през следващия сезон”, допълни още Йорданка Ананиева.

Проектът се финансира по Оперативна програма “Регионално развитие 2007 – 2013 г.”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския фонд за регионално развитие, Приоритетна ос 3: “Устойчиво развитие на туризма”, операция 3.2: “Развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”, схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/3.2-02/2011, “Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега