Бургас, Спорт, Топ новини

Теодосий Чернев завоюва победата на плувния маратон

0

Победителите при мъже и жени – родени на една и съща дата в една и съща година

18-годишният бургазлия Теодосий Чернев е победител в плувния маратон от о. Света Анастасия до Моста. Атлетичният младеж преплува разстоянието от 6 500 м.  само за 1 час и 22 мин.

Възпитаникът на плувен клуб “Бриз”-Бургас сподели, че конкуренцията е била голяма, но той е вярвал в победата. Затова колко оспорвана е била надпреварата, показа и крайното класиране. Времевата разлика в челните позиции бе съвсем минимална.

Втори и трети се класираха Арсени Бекстов и Цанко Цанков. При жени първа стана Никол Кошаджийска, среброто бе за Анна Долчанина, а бронзът за Мария Златкова.

Любопитен е фактът, че победителите при мъже и жени – Теодосий Чернев и Никол Кошаджийска – са родени на една и съща дата в една и съща година – 20.07.1996 г.

Тази година в състезанието взеха участие 95 плувци на възраст от 14 до 55 години, както и двама участници с увреждания.

“Изключително съм щастлив, че тази година имаме рекорден брой участници в маратона. Бургас е  кандидат за европейски град на спорта следващата година и всяка елитна спортна инициатива като този маратон с традиции е важна за нас”. Това заяви кметът Димитър Николов, който бе на официалната церемония по награждаването на финалистите. Градоначалникът също получи златен медал. Той му бе връчен  от плувен клуб “Бриз” – затова, че Бургас винаги е N1 като най – успешен и динамично развиващ се град.

На събитието присъстваха още легендата в плуването Таня Богомилова, Веселина Деведжиева, началник на отдел “Спорт”, Живко Иванов, директор на ОП “Спортни имоти”, бившият вече депутат Ивелина Василева, общинският съветник Димитър Людиев и десетки бургазлии.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега