Бургас, Общество, Топ новини

Творческа работилница за деца отваря врати в Акве Калиде

0

Тематична работилница ще зарадва най-малките посетители на туристически комплекс “Акве калиде” на 12 юни /неделя/ от 11:00 ч. В продължение на един час артисти от Държавен куклен театър – Бургас ще помагат на децата да изработят собственоръчно кукли-нимфи от различни материали. След това всички малки участници ще имат възможност да покажат своите артистични способности като представят театрален етюд с направените от тях кукли и разкажат по един различен начин легендата за Трите нимфи, пазителки на лечебните извори.

Творческите работилници ще продължат през цялото лято в ТК “Акве калиде”.

Цената за участие на дете през месец юни е промоционална – 3 лева и включва необходимите материали. Изработените кукли-нимфи остават собственост на своите създатели.

478b23393969ad9b6e0fd9adf88e85a2

За информация – телефон 0882 004 126 или e-mail: akvekalide@gotoburgas.com

Друга нова придобивка на “Акве калиде” е матрица за отпечатване на монети, която вече привлича гостите на туристическия комплекс. Сувенирът представлява реплика на много рядка монета – тетрадрахма, на западнопонтийския град Аполония. Монетите са отсичани в периода около 410-350 г. пр. Хр. На лицевата страна е изобразена глава на бог Аполон Лечител с лавров венец, божественият покровител на града още от неговото основаване през 611 г. пр. Хр. На обратната страна е изобразена изправена двурога котва – емблемата на града, която е означение за удобно и сигурно пристанище.

839a63931ad0d8210351896ea6132bef

Тетрадрахмите на Аполония Понтика са изключително редки монети. В световен мащаб са познати само около 100 оригинални екземпляра. Те се подразделят на 38 емисии с имената на 31 монетни магистрати. Тетрадрахмата на ΔHMOΥХOΣ е 34 по ред.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега