Бургас, Общество, Топ новини

С волейболен турнир стартира празникът на “Крайморие”

0

С турнир по плажен волейбол стартира фестивалът „Здравей, море!“ в „Крайморие“. Десетки плажуващи и младежи се възползваха от слънчевото време и се включиха в надпреварата, която се проведе на централния плаж.

Събитието се организира от НЧ „Петър Янев 1939“ и е в рамките на проект „Развитие, съхраняване и популяризиране идентичността на нематериалното културно наследство в кв. Крайморие, община Бургас“, Договор № BG14MFOP001-4.030-0002-C02, финансиран чрез Стратегия за ВОМР на МИРГ „Бургас – Камено” по Програма за морско дело и рибарство (ПМДР) 2014 – 2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за морско дело и рибарство.

Организаторите споделиха, че имат идея плажният турнир да стане ежегоден. Утре в празникът в „Крайморие“ продължава с концерта „Здравей, море!“ със специалното участие на Вокален ансамбъл „Фортисисмо“, Детска формация „Морски песъчинки“ и Трио „Галакси“. Даровити деца от квартала ще се включат с изпълнения на гайда и народни песни от различни фолклорни региони. Той ще се проведе на откритата сцена на лодкостоянката.  

Концертната програма за вечерта ще завърши с празнична заря.

Входът за всички е свободен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега