Бургас, Спорт

Смелчаци ще мерят сили на плувния маратон в събота

0

Община Бургас възроди тази година превърналият се преди години в традиционен и популярен сред жителите и гостите на града плувен маратон от остров “Света Анастасия” до Моста.

След няколкогодишното прекъсване всички приятели на плувните спортове могат да покажат майсторство на 9 август 2014 г. Стартът ще бъде даден от острова в 10.05 часа.

Всички желаещи да участват трябва да се явят в същият ден в 07.00 часа на Моста за регистрация, инструктаж и транспортиране до “Света Анастасия”. Те ще бъдат извозвани с корабче до о-в “Света Анастасия”. Финалът на Маратона ще бъде на плочата на Моста.

В маратона могат да участват всички жители и гости на Бургас, навършили 14 год., като за тях се изисква съгласието и подпис на единият от родителите. Желаещите да участват трябва да подпишат декларация, че са в състояние самостоятелно да преплуват разстоянието.

Разстоянието от острова до Моста по права линия е 6400 метра. То трябва да бъде преплувано без помощни средства в свободно избран стил.

По време на провеждането на плувния маратон ще бъдат взети всички мерки за сигурност.

Плувният маратон е култов за бургазлии. Преди много години състезанието беше традиционно и популярно – целият град сочеше с възхищение победителите в него.

Общият награден фонд е 6 000 лв., разпределен в две категории – Мъже и Жени, които ще бъдат раздадени от 1-во до 10-то място. Специални награди – най-предно класирал се бургазлия, най-предно класирал се участник над 40 г. мъж, най-предно класирал се участник жена.

Специален гост на награждаването на победителите в маратона е поканена олимпийската шампионка на България по плуване Таня Богомилова.

Плувният маратон се организира от Община Бургас и Плувен клуб “Бриз” – Бургас.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Кого бихте подкрепили за Кмет на Бургас на изборите?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега