Политика, Топ новини

След дълги мъки: Номинираха Кристалина Георгиева за еврокомисар

0

Дойде и края на драмата с номинация на български еврокомисар. Агонията, която беше поддържана от правителството на Пламен Орешарски и изявлението на Сергей Станишев, че е по-добре еврокомисарят да бъде социалист, приключи днес.

След като новият председател на комисията Жан-Клод Юнкер даде знак, че има желание да работи с Кристалина Георгиева, а и не само да работи, а да я назначи за върховен представител на Европейския съюз по външна политика, дойде ред и на българския отговор.

“Служебното правителство още на първото си заседание ще излъчи достоен еврокомисар, който се ползва с широка обществена подкрепа не само в България и Европа, но и по света. Българският кандидат за еврокомисар е Кристалина Георгиева.”, заяви президентът Росен Плевнелиев.

С това той категорично сложи точка в спора кой да бъде представителят на България в Европейската комисия и затвори вратата на Кристиян Вигенин, който бе подкрепян от социалистите.

“Ще използваме всички възможности на българската външна политика в подкрепа на нейната кандидатура за висок пост в Европейската комисия!”, категоричен бе държавният глава


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега