Политика, Топ новини

Сбогувахме се с президента Желю Желев (ВИДЕО)

0

България се сбогува с една епоха от най-новата си история. С почести беше изпратен първият президент, избран от народа – Желю Желев. Стотици почетоха паметта му в катедралния храм „Свети Александър Невски”. 

Първият демократично избран президент на България беше изпратен с военни почести. Д-р Желев е и първият държавен глава след Цар Борис Трети, изпратен с опело в храм-паметника „Св. Александър Невски”.

Стотици граждани, политическият елит на България, държавници и политици от годините на прехода дойдоха, за да отдадат почит и да се сбогуват с президента Желев.

Политическият елит на Балканите,  хора, с които д-р Желев е работил, както и действащите държавни глави на Македония, Албания и Косово пристигнаха у нас за опелото.

“Трудовете и текстовете на д-р Желю Желев хвърляха лъч светлина в дългата тоталитарна нощ”, каза президентът Росен Плевнелиев на опелото в памет на президента Желю Желев.

“Желю Желев беше сред онези дръзки интелектуалци, които инициираха клуба за подкрепа на гласността и преустройството”, допълни той.

Според него Желев е изиграл изключителна роля за изграждането и укрепването на президентската институция. “С присъствието си на международната сцена д-р Желев спечели значителен международен авторитет”, подчерта държавният глава.

 

източник и видео: Нова телевизия


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега