Политика

Румен Петков: БСП да докаже, че няма зависимости

0

Много важно условие за новото ръководство на БСП е да покаже, че няма зависимости.

Това коментира в сутрешния блок на bTV  „Тази сутрин” зам.-председателят на ПП АБВ Румен Петков.

„Големият проблем пред Михаил Миков, като председател на БСП, е да покаже самостоятелност и воля да води политика, която не зависи от разговори, които са се състояли в някой тъмен коридор. Ако БСП не направи това, жалко за нея, жалко и за левицата”, коментира Петков. Той определи избора на Миков за председател на БСП като предизвестен, тъй като областните председатели на партията са се явили на конгреса „подготвени”. Но това не е непременно манипулация, смята Петков.

На 3-и август ПП АБВ кани всички партии от „Коалиция за България”, в това чисто и БСП и Сергей Станишев, на дебат по ключовите за държавата политики и управленските приоритети, които ще предложи АБВ, заяви Румен Петков и добави, че тяхното участие или неучастие ще бъде голям тест и ще покаже на обществото наличието на воля за промяна в ляво.

Румен Петков отново посочи, че ключов проблем за страната е липсата на политическия диалог.

„Ние си говорим за Делян Пеевски и Цветан Василев, за КТБ, за евентуалната коалиция ДПС-ГЕРБ… Когато целта ти е да не допуснеш другия на власт, няма как да не деградираш”, коментира зам.-председателят на ПП АБВ.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега