Политика

РБ: Управляващите минират бъдещото реформаторско управление

0

Реформаторският блок отново настоява за незабавната оставка на правителството Орешарски, заяви на извънредна пресконференция Божидар Лукарски. Той припомни, че веднага след изборите. Синият лидер отправи ново предупреждение, че управляващите поставят капани пред бъдещи реформи и бъдещо реформаторско правителство. Той настоя депутатите на ГЕРБ да не стават съучастници с присъствието си в парламента в узаконяването на далаверите на БСП и ДПС във всички ресори на икономиката и държавното управление. Лукарски подчерта, че реформаторите няма да допуснат никакви компромиси с управленската си програма и ще участват единствено в реформаторско управление.

Лошата новина за българите днес е, че няма оставка на правителството, след като народът се произнесе на изборите, допълни още ген. Атанас Атанасов. Когато една войска загуби битка и започва да отстъпва, на работа идват сапьорите, които започват да минират териториите, по които ще отстъпва тази войска, даде за пример той. Загубилите изборите БСП и ДПС не подавайки оставка на правителството Орешарски минират следващото реформаторско управление на България, категорично подчерта Атанас Атанасов. Мините се поставят и за служебното правителство.

Атанасов посочи, че от началото на миналата седмица е започнало назначаването на всички областни директори на вътрешните работи  и на всички директори в централните дирекции на МВР, като според закона на правителството за МВР, който преодоля ветото на президента, се елиминира конкурсното начало. Тези хора са послушни на управляващите. И назначаването на тези хора на практика създава тази минна мрежа в МВР, която няма даде възможност на служебния министър да попречи на купуването на гласове. В министерството на отбраната на шуробаджанашки принцип се назначават хора, които нямат представа от управлението на ведомството, но са от списъчния състав на кадрите на Позитано, добави още той. Ние искаме да алармираме българското общество, че неподаването на оставка на Орешарски на практика минира реформите в България в последствие, заключи Атанасов.

Проф. Минеков, говорител на ДБГ, заяви, че чрез подготвен законопроект за сливане на Националната художествена галерия (НХГ) и Националната галерия  за чуждестранно изкуство,  спрян през 2013 години и внесен отново сега,  се прави мафиотски престъпен акт и капан за следващия кабинет. Проф. Минеков обясни, че след влизането в сила на такъв закон, вече само или прокурор, или престъпник могат да управляват културното наследство. Зад привидната цел за намаляване броя на второстепенните разпоредители с бюджетни средства, се предприема унищожение за на културно наследство, което е жест към частните колекционери, допълни той и подчерта, че в момента Националната художествена галерия бавно и тихо се подготвя за музей за частните колекции, въпреки че за тези колекции не се знае нито как са направени, нито как са стигнали предметите до тях, доколко са наследствени, имат ли документи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега