Политика

Радан Кънев: Одитът на КТБ доказва превземане на държавата от мафията

0

Говорителят на Реформаторския блок и лидер на ДСБ Радан Кънев коментира във Фейсбук решението на БНБ да отнеме лиценза на КТБ.

“Одитът на КТБ доказа превземане на държавата от мафията, при поредица управления. Решенията – нова власт и засилена интеграция в ЕС”, категоричен е младият син лидер.

Според него взетото решение, освен че гарантира вложителите, позволява държавата да проведе пълно разследване на ‪‎КТБ‬, както и да събере обратно всяка стотинка от тези 3.5 милиарда.

“Поставянето на целия архив и “лош” кредитен портфейл на банката на мафията в ръцете на държавната власт е предпоставка за операция “Чисти ръце” на най-високи нива и за безпощадно изземване на парите на мафията до пълно финансово ликвидиране на клоновете и.”, пише във Фейсбук Кънев

Задължителна предпоставка, според Радан Кънев, е Доган, Пеевски и всички други лица с досег до КТБ и свързаните фирми да нямат участие в процеса на на разследване и събиране на дълговете. Това означавало – независим от тях ликвидатор, промени в БНБ, пълна изолация от изпълнителната власт и ДАНС, хирургическа селекция на разследващите прокурори.

“Единствената гаранция – провеждане на операцията под пряк контрол на Европа. Да се поискат ликвидатори от Европейската централна банка и наблюдаващи прокурори от Европа. Процесът трябва да започне от първия ден на работа на служебния кабинет. България е изправена пред исторически шанс да се разправи с мафията.”, завършва говорителят на РБ Радан Кънев.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега