LifeStyle, Общество

Петима българи си купили от яхтите на Джеймс Бонд

0

През изминалата година петима българи са купили Sunseeker, известни като яхтите на Джеймс Бонд. Малко от тях обаче могат да бъдат засечени по родното Черноморие, тъй като собствениците предпочитат Средиземноморието поради добрите климатични условия и прекрасна инфраструктура, изградена за луксозните плавателни съдове.

Това съобщават от компанията, която вече има нов представител в България. 

От българска страна Никола Костов, който за последните 11 години е участвал в продажбата на над 150 яхти, ще е едноличен представител на Sunseeker Bulgaria и ще сътрудничи директно с Гари Клийвърли (Директор продажби – Източна Европа). Новият директор продажби за България ще играе ключова роля за развитието на бизнеса на местния пазар.

„Конкретно нашите яхти могат да бъдат закупени само от хора с възможности, но все повече хора от т. нар. средна класа си купуват лодки. Повечето от тях първо си наемат, но с течение на времето се запалват необратимо и преминават към покупка. Голяма част от тях ги отдават под наем, когато не плават с тях.  България все още е далеч от страните с традиции в яхтинга, но има тенденция хората да го припознават като най-добрия начин за почивка“, сподели Никола Костов за перспективите пред новото си бизнес начинание.

Компанията с главен офис в Мейфеър, Лондон, има 41 офиса в над 20 държави в Европа и Северна Африка. Яхтите се произвеждат в Пуул, Дорсет, и са участвали в 4 последователни филма за Джеймс Бонд.

Сред любителите на тези яхти са Кими Райконен, Луис Хамилтън, Никол Кидман, както и Еди Джордан, който освен известен състезател по моторни спортове и телевизионен водещ, е един от най-големите фенове на яхтинга със закупените до момента свои 7 лодки от английския производител.

Настоящата гама продукти започва от 50-футови яхти и цени от 645 000 британски паунда, стигайки до 131-футови яхти за над 17 милиона паунда. 

Economic.bg.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега