Бургас, Топ новини

Пясъчните фигури на Хари Потър и Стар Уорс придобиха световна популярност

0

В днешния свързан и дигитален свят Бургас успява да се позиционира и рекламира като интересна дестинация по много начини. Някои от тях са индиректни. Когато в продължение на повече от десетилетие с желание организираш единствения у нас Фестивал на пясъчните скулптури, в който талантливи автори извайват обичани образи от попкултурата, винаги съществува вероятността някоя тяхна снимка да стигне далече, далече…

* Вчера кадър от изданието на фестивала през 2011 г. бе препубликуван във фейсбук групата Star Wars always.

Ще го видите тук, вторият поред:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10216272876694729&id=100007913108716&substory_index=5

Снимката е на създадените от пясък в Бургас Дарт Сидиъс (Палпатин), Дарт Вейдър, граф Дуку и Дарт Мол. А групата Star Wars always обединява 1 милион почитатели на поредицата от цял свят.

* Отново вчера във фейсбук групата Harry Potter UK също се появи снимка от Бургас.

Тя е от тазгодишното издание на фестивала:

https://www.facebook.com/786317474761462/posts/4347053978687776/

Снимката е на скулптурна композиция, посветена на Хари Потър. Можете да я видите с очите си и да се снимате с нея. Затова заповядайте в Бургас.

Фейсбук групата Harry Potter UK е на Виктория Маклийн. Тя е актуалният рекордьор на Гинес за притежаване на най-голямата колекция от предмети, свързани с книгите и филмите за Хари Потър – над 6000. Виктория е известен ютюбър и инфлуенсър, следван от хиляди хора.

„Използвам повода още веднъж да поздравя всички творци, които са работили за нашия Фестивал на пясъчните скулптури. И да им благодаря. Вижте колко далече може да стигне мълвата и снимката за нещо, в което сте вложили сърце и усилия!“, коментира кметът Димитър Николов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега