Бургас, Общество, Топ новини

Приморско бедства! Кметът свиква щаб по бедствия и аварии

0

След падналите през последните 24 часа проливни дъждове с гръмотевици Областна администрация излезе с официална информация за мащаба на бедствието.

“Наводнени са големи участъци в юго-източната част на областта и по специално в общините Приморско и Созопол. Въпреки продължаващите валежи засега обстановката в останалите общини от областта е относително спокойна.”, подчертават от Областна администрация.

Най-тежко е положението в Община Приморско, където рано тази сутрин кметът е свикал Координационния щаб по бедствия и аварии. Около триста души- туристи в хотел „Пламена Палас” – Приморско са останали без ток и вода. Наводнени са приземни етажи и на други хотели и къщи в Приморско. Особено тежко е положението в селата Ясна Поляна и Веселие където има участъци с наводнени дворове и пътища.

Наводнен е пътят Приморско – Аркутино, тъй като река Ропотамо прелива. Пътят Приморско – Ясна Поляна също е трудно проходим поради паднали от бурята дървета. Наводнен е още и пътният възел в община Созопол на разклона за с. Равадиново, където има заседнали автомобили.

Екипите на противопожарна безопасност и на EVN работят на пълни обороти за оказване помощ на бедстващите от Община Приморско.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега