Бургас, Култура, Топ новини

Приключи проекта за реконструкцията на о-в “Св. Анастасия”

0

Община Бургас реализира успешно още едно мащабно начинание. Днес се проведе заключителна пресконференция по проект “Културно-историческото наследство на остров “Света Анастасия” и град Бургас – атрактивна и конкурентоспособна туристическа дестинация”, който се реализира в изпълнение на договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161PO001/3.1-03/2010/008, на стойност  5 073 374 лв., финансиран от ОП “Регионално развитие” 2007-2013.

В срещата взеха участие арх. Веселина Илиева – ръководител, Антония Новакова – координатор и Христо Грудов – инвеститорски контрол. Проектът е изпълнен в периода 22.11.2011 – 19.08.2014 г. По време на работата са реализирани множество дейности, свързани с реставрация и адаптация на културно-историческото наследство на остров “Св. Анастасия”; реконструкция и обновяване на допълнителната техническа инфраструктура, необходима за посещението на атракциите – Моста и пристана на Острова; доставка на оборудван туристически кораб. По време на изпълнението са открити над 100 временни работни места, като след приключването над 20 от тях стават постоянни.

От 15 май – датата, на която островът започна да функционира като туристическа дестинация – той е бил посетен от над 28 000 жители и гости на Бургас, което многократно надхвърля заложените индикатори по проекта.

“Тези данни показват, че това е един изключително смислен проект и сме много удовлетворени от всичко свършено по него. Това показва, че е имало защо да се работи” заяви арх. Илиева.

Няма как да не се отбележи, че след реализацията и в комбинация със своята уникалност от гледна точка на локацията и предлаганите услуги, остров “Св. Анастасия” е атракция без конкуренция на територията на България.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Депутатите от коя партия мислите, че ще свършат най-много работа за Бургас?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега