Бургас, Култура, Общество

Представят проекта за реконструкция на НХК

0

Публично представяне на класирания на първо място проект за реконструкция на сградата на Културния дом на НХК ще се проведе Културния дом на Нефтохимика.  На обсъждането се канят всички заинтересовани жители, за да направят своите забележки и предложения.

Идейният проект е на младия бургаски колектив на архитектурно студио “МОТО” ООД с ръководител арх. Десислава Стоянова, който заслужено спечели журито на провелия се открит конкурс за избор на най-добра идея за реконструкция на сградата.

С преустройството на сградата се цели преосмисляне на вътрешните пространства, тяхното зониране, осъвременяване функционалността на помещенията, създаване на условия за достъпност до отделните обекти в нея, оползотворяване на неизползвани пространства и обеми, реконструкция и обновяване на инфраструктурните инсталации и технически съоръжения.

Като неразделна част от инициативата е цялостната реконструкция на прилежащите терени при съобразяване с предвижданията за пешеходните зони и създаване на достъпна среда до сградата. Ще бъде създаден съвременен архитектурно-художествен образ на сградата, обогатяване на дейностите и прилагане на мерки за енергийна, и ресурсна ефективност.

Сградата следва да осигурява възможности за реализиране на широк спектър от дейности: театрална, музикална, концертна, художествена самодейност, лекционна, кръжочна и др.

Обществени обсъждания на идейни концепции за изготвяне на “Интегрирани проекти за осигуряване на балансирана градска среда” в комплексите “Меден рудник”, в ЦГЧ и “Възраждане” ще се проведат на 8 юли /вторник/, съответно в от 11.30 часа в спортна зала “Никола Станчев” и от 16.30 часа в зала “Георги Баев” на Културен център “Морско казино”.

Целите на проектите са да се постигне повишаване привлекателността на града и качеството, и комфорта на обитаване. Дейностите включват обновяване на междублокови и пешеходни пространства, зелени площи и обслужващи улици, прилагане на мерки за подобряване достъпността в градската среда и енергоефективни решения за уличното осветление, управление на отпадъци  в зона “Б” на ж. к. “Меден рудник”, в ЦГЧ и в ж. .к. “Възраждане”.

На обществените обсъждания са поканени всички заинтересовани граждани.

Проектите се реализират “В подкрепа на инвестиционната програма на Община Бургас за 2014- 2020 г.”, съгласно договор за безвъзмездна финансова помощ BG161PO001/5-02/2012/029 по Оперативна програма “Регионално развитие” 2007 – 2013, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 

Тук можете да намерите повече информация:

http://www.burgas.bg/bg/info/index/852 за Културен дом “Лукойл”

http://www.burgas.bg/bg/info/index/845 за ж. к. “Меден рудник”

http://www.burgas.bg/bg/info/index/850 за ЦГЧ и ж. к. “Възраждане”


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега