Общество

Полиция и частен съдебен изпълнител влязоха в ТВ7

0

Частен съдебен изпълнител и полиция влязоха в сградата на близката до банкера Цветан Василев ТВ7. Те имат съдебно решение за изземане на техниката на канала по искане на синдиците на КТБ. 

Техниката е била гаранция по заем, който телевизията е взела от КТБ. Списъкът за това какво и как ще се изземва и разпродава е бил изготвен преди няколко месеца.

Проблемът обаче е, че редът на изземване в този списък е сменен и частният съдебен изпълнител и адвокатката, която е била с него, са решили да започнат най-напред със сървара на телевизията, което би създало сериозни проблеми за канала.

„КТБ чрез частен съдебен изпълнител искат да изземат техника на ТВ7 по опис. Трябваше да започнем по опис, но изведнъж решиха, че трябва да започнем от 130-та. По нареждане, незнайно от кого, представителите на банката решиха, че трябва да започнат от сървърите, от сърцето на телевизията. По този начин ще навредят на имущество за десетки милиони”, заяви Кирил Благоев, изпълнителен директор на ТВ7.

Около сградата на медията има сериозно присъствие на полиция. На място е вътрешният министър Румяна Бъчварова. Тя обясни, че частният съдебен изпълнител е поискал помощ от полицията за изземването още преди 14 дни.

„Медиите също са равни пред закона. Ако има хора, които са виновни за тази ситуация, това са тези, които са заложили медията за своите бизнес и политически интереси”, заяви Румяна Бъчварова.

източник: novanews.bg, снимка: тв7


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега