Бургас, Общество, Топ новини

Официално откриха Университетска болница “Дева Мария”

0

В присъствието на кмета на Бургас Димитър Николов, зам.-кмета по здравеопазване д-р Лорис Мануелян, областния управител Вълчо Чолаков, ректора на Медицинския университет във Варна проф. д-р Красимир Иванов, директорите на РЗИ, РЗОК, управители на медицински заведения в региона, лекари, спасени пациенти официално беше открита Университетска болница “Дева Мария”.

“Със структурирането на университетска болница в Бургас, качеството на здравеопазването се вдига с още едно ниво. От днес нататък тук ще се създават кадри и ще се даде възможност на лекарите да остават в Бургас. Проф. Иванов е един от най-уважаваните специалисти, които създават лекари в България”, каза кмета Николов преди да връчи на ректора на Варненския университет почетния знак на Бургас.

“Капацитетът на един университет зависи от капацитета на базите за обучение, каквато е и болница “Дева Мария”. Следващата стъпка е да стартираме идеята за разкриване на филиал на медицински университет в Бургас”, каза на свой ред проф. д-р Красимир Иванов.

“Пожелавам ви да сте здрави и да нямате нужда да ползвате лечебното заведение, но в момента, в който такава нужда се появи, да знаете, че болницата е насреща. Комбинацията от инфраструктура, лекари и наука ни дава възможност да предоставим най-доброто лечение”, заяви инвеститорът и основател на Университетска болница “Дева Мария” Семир Абумелих.

Развълнувани родители на бебета, родени преждевременно и спасени в отделението по Неонатология, благодариха на лекарите за грижите, които полагат и техните деца да растат здрави.

След като прерязаха лентата, официалните гости откриха и табела на входа на болницата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега