Бургас, Общество

Общината кандидатства за ремонт на детската градина в Равнец по Проект „Красива България“

0

Община Бургас е разработила проект за ремонт на детската градина в село Равнец, която пострада при наводнението миналия месец. Той е насочен към подобряването на инфраструктурата и енергийната ефективност. Предвижда се поставянето на нова фасадна топлоизолация, подмяна на старата и амортизирана дървена дограма с нови ПВЦ профили и стъклопакети. Ремонт ще бъде извършен и на покрива, който също ще бъде покрит с изолация.

Отоплението на детската градина също ще бъде обновено. В момента сградата се отоплява с парна инсталация, която е амортизирана. Системата работи с нафта и използва голямо количество енергия за загряване на водата. За осигуряването на топла вода за битови нужди се налага използването на електрически бойлери, което от своя страна повишава сметките за ток.

Ремонтът на отоплителната система предвижда преминаване към нов вид гориво от биомаса, смяна на тръбната мрежа и старите чугунени радиатори. Процесът на работа ще бъде автоматизиран, което ще гарантира по-голямата ефективност на инсталацията.

Гореща вода за битови нужди ще се осигурява както от новата парна инсталация, така и от възобновяем източник на енергия.

Равнец е от населените места, които пострадаха сериозно по време на наводнението от края на месец октомври. Детската градина в селото също беше засегната и това наложи учебните занятия временно да бъдат преустановени до нормализирането на обстановката и преодоляването на тежките последствия.

Проектът на Община Бургас ще спомогне за създаването на по-добра социална инфраструктура и условията за обучение. Детската градина е посещавана от близо 70 деца, разпределени в три групи. За тях се грижи персонал от 12 души.

Решението за кандидатстване за финансиране по Проект “Красива България” на Министерство на труда и социалната политика по: Мярка 02 – “ПОДОБРЯВАНЕ НА СОЦИАЛНАТА ИНФРАСТРУКТУРА” ще бъде гласувано на предстоящата сесия на Общинския съвет в края на ноември.

 


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега