Бургас, Общество

Ще строят нов паркинг за жителите на квартал “Славейков”

0

Започна изграждането на нов паркинг в бургаския жилищен комплекс “Славейков”. Избраният терен е разположен точно зад магазин “Технополис”, в близост до бл. 55, известен като най-дългия в България.

Кметът Димитър Николов посети обекта и получи уверение от изпълнителя, че паркингът ще е готов в ранната есен на тази година. Той ще има 55 места, разположени върху площ от 2 декара. Покритието ще е плътен асфалтобетон, а не тревна фуга, макар че по периферията на паркинга ще бъдат запазени зелените площи. На мястото ще бъдат издигнати нови стълбове за улично осветление, ще бъдат изградени тротоари откъм съседните улици. Предвижда се и монтиране на видеонаблюдение.

Община Бургас използва всяка възможност да разширява съществуващи паркинги или да създава нови безплатни паркоместа за автомобили из целия град. Това обаче се прави по такъв начин, че да не бъдат ограничавани възможностите на пешеходците и велосипедистите, тъй като тези начини за придвижване, наред с автобусния транспорт, ще бъдат най-толерирани занапред.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега