Политика

НДСВ отсвири Бареков

0

Национално движение за стабилност и възход (НДСВ) отказа да се обедини с партията на новия политик Николай Бареков – България без цензура. Това съобщиха от жълтата партийна централа в прессъобщение до медиите.

“НДСВ няма да участва в безпринципни коалиции, чиято цел е влизане във властта на всяка цена, в това число и в резултат на нечисти задкулисни политически договорки. НДСВ не желае сътрудничество с политически субекти, които пред избирателите говорят едно, а в същност  вече са се договорили да ги излъжат. НДСВ има горчив опит от коалирането си с ДПС и БСП.”, заявяват от партията на Антония Първанова.

Според тях преговорите за създаване на голям центристки блок с ББЦ не са довели до разбирателство и сключване на споразумение. Причините – “хората, с които водихме разговори, според нас, нямат необходимата политическа култура, липсва им адекватна визия за управлението и бъдещето на държавата.”

От НДВС не били съгласни да бъдат поставени в положение да сътрудничим и с “достатъчно дискредитирани политици от най-тъмните години на прехода в България, участвали в разграбването й.”

“Ръководството на НДСВ реши, че партията не може да бъде съставна част от един безпринципен политически хаос.  Да бъде заедно с политическа формация,  чиято главна цел е влизането във властта и консумирането й. Влизането във властта на такива коалиции е опасно за страната ни и би било вредно за българското общество.”, категорични са царистите.

Интересен факт е, че главният секретар на “България без цензура” Стефан Кенов напусна НДСВ преди няколко месеца. На Седмия конгрес на НДСВ Кенов загуби със 78 гласа разлика от тогавашния евродепутат Първанова лидерското място. Това доведе до напускането му и преминаването в новоизлюпената партия “България без цензура”. С него в ББЦ преминаха и редица организации на НДСВ от цялата страна. Така в някой общински центрове представителите на НДСВ в Общинските съвети станаха представители на Бареков.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега