Бизнес, Бургас, Топ новини

Международна компания открива 200 работни места в Бургас

0

Близо 200 работни места ще открие до края на годината мултинационалната компания  Suthеrland, която днес  отвори официално свое представителство в Бургас. Фирмата има общо 35 000 служители в различни държави. “За Бургас е приоритет  привличането на инвестиции именно в сектора на високите технологии и чистите производства. Близо две години ни бяха необходими да финализираме успешно преговорите със  Suthеrland и да убедим компанията да стъпи тук”, заяви  кметът на Бургас Димитър Николов по време на откриването.

Директорът на местното представителство призна, че Бургас е избран не само заради добрата си локация и транспортни връзки, но и заради отличната комуникация с бургаския кмет и общинската администрация. Sutherland си партнира с  водещи IT компании като Майкрософт и Амазон.

На месно ниво тя ще си сътрудничи с Община Бургас и БСУ. “Бургас става все по-привлекателен за IT сектора. За половин година трета компания открива свой офис тук. В момента още една голяма фирма от тази сфера търси висококатегорийни площи клас “А”. Очаквам в следващите шест месеца още две компании да отворят офиси в Бургас”, заяви кметът Димитър Николов.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега