Политика

Меглена Кунева: По важните проблеми трябва да работим заедно

0

Когато политическите сили застанат заедно в подкрепа на решаването на един проблем, ефектът е добър за всички. Така коментира пред Радио “Фокус“  кризата в банковия сектор и политическата обстановка след консултациите при Президента Меглена Кунева, лидер на “България на гражданите“.

По думите и след тази криза всички са разбрали, че икономиката на страната може да “Гръмне“ и това е било и причина да се държат адекватно.

“Трябва ли всеки път да се изправяме пред криза, за да си повторим отново извода, че има няколко важни проблеми за страната и по тях трябва да се обединим всички“, заяви Кунева.

Тя посочи още, че от двете големи парламентарни групи – ГЕРБ и БСП, зависи дали Парламентът ще успее ли да събере кворум, така че да приеме промени по приоритетни за хората закони и да ратифицира важни международни споразумения.

Според Кунева Парламентът и Правителството стоят, защото трябва да се гласуват няколко важни закона закони. Тя посочи, че в оставащото време този Парламент трябва да одобри директивата за защита на потребителите, както и заем от Световната банка за завършване на водния цикъл.

“Ако няма нагласа да се гласуват тези закони нека да си поемат отговорността да разпуснат Парламента и да се отива веднага към назначаване на служебен кабинет, но служебен кабинет и Парламент не могат да съществуват едновременно“, допълни Меглена Кунева.

Що се касае за датата, избрана за предстоящите предсрочни парламентарни избори – 5 октомври, Меглена Кунева допълни, че ако Президентът поиска да преразгледа датата, трябва да го направи.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега