Политика

Лютви Местан: Консенсусът по темата КТБ е абсолютно необходим

0

Ако има необходимост, а такава явно се очертава, парламентът да поеме своята отговорност с нарочен закон, ние ще участваме в разговорите за постигане на съгласие. Това каза председателят на ДПС Лютви Местан пред журналисти в парламента в отговор на въпрос за ситуацията с КТБ.

Като парламентарна сила ще настояваме каквото и да е решението, то да е продукт на политическо съгласие, защото проблемът вече не е само на 42-то Народно събрание, каза Местан. Според него проблемът е много по-дълбок и по-общ и трябва да се осигурят предпоставки служебният кабинет да работи в нормална среда, включително и финансова. Следващият кабинет трябва да поеме плавно управлението на страната в една достатъчно предвидима и ясна среда по отношение на състоянието на банките, коментира той.

Консенсусът е абсолютно необходим, защото отговорността на всички партии по гарантиране на интереса на българските граждани, които не са виновни, не може да се партизира, тя е обща, каза Местан.

В отговор на репортерски въпрос лидерът на ДПС каза, че не поставя въпроса за отговорността на Иван Искров. Чия е отговорността е въпрос от компетенциите на прокуратурата и на правоохранителната система, посочи той. Според Местан трябва да се решат едновременно два въпроса – първият е да се гарантират интересите на невинните български граждани; а вторият –  превенция на риска – да няма занапред подобни изкушения, ако такива е имало и ако заради нечии изкушения сме стигнали до това да ангажираме всички ресурси на българската държава, за да гарантираме интереса на гражданите.

“Българската държава както ще гарантира правата на невинните български граждани, така ще търси отговорност и от всички без изключения, които са станали причина да бъдат засегнати права на български граждани.”, каза Местан.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега