Политика

Консерваторите в ЕП избраха Бареков за зам.-председател

0

„Изборът ми за заместник-председател на парламентарната група на Европейските консерватори и реформисти е голямо признание, както за мен, така и за България. В правилника на групата е предвидено да има едва петима заместници, сред които са Джефри ван Орден и Ашли Фокс от Великобритания. Моята номинация бе направена от нашия председател Сайед Камал и бях избран с пълно единодушие, включително и с гласовете на Германия и Полша. Сега ще използвам позицията си, за да работя в полза на България“. Това заяви председателят на ПП „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков пред радио „Фокус“ тази сутрин.

Бареков обясни, че цялата на група на ЕКР е гласувала срещу Жан-Клод Юнкер, заради намеренията му да засили федерализма в Европа. Лидерът на ББЦ не е останал доволен от отговора на въпроса си към Юнкер, какви ще са политиките на ЕС за изравняване на стандарта в Европа. От думите на новия председател на ЕК е станало ясно, че Общността ще функционира по старите правила и няма да има драстични реформи, които да допринесат за повишаването на жизнения статус в бедните държави като България.

„Юнкер се обяви против гарантираните минимални доходи в рамките на ЕС, което ме озадачи, защото много от държавите, които го подкрепиха, се обявиха именно за намаляване на разликите в стандарта на живот. Г-жа Меркел и Германия са пример за това. От сега нататък основен приоритет за мен ще бъде социалната политика. Темата, която активно коментираме с британските консерватори, е изработването на стратегия, с която българските младежи да се завръщат в Родината си на подходящи и добре платени позиции, след като са взели своя образователен ценз във Великобритания и другите европейски държави“.

В качеството му на член на енергийната комисия към Европейския парламент Бареков обяви, че сред главните теми ще бъде проектът „Южен поток“, който трябва да бъде изграден, но по нови, прозрачни правила, с които напълно да се защитят интересите на българските граждани. Сред другите важни приоритети е и външната политика на ЕС, особено по отношение на ситуацията в Украйна. Бареков разкритикува реакцията на Съюза и заяви, че ако Европа беше по-силна, конфликтът отдавна можеше да бъде потушен.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега