Бургас, Спорт

Коне за над 3 милиона спорят за “Купа Бургас”

0

Коне, които общо струват над 3 млн. лева, ще спорят в петото издание на турнира “Купа Бургас”. Това стана ясно на днешната пресконференция, в която участваха зам.-кметът Красимир Стойчев, генералният секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов, президентът на местния клуб по конен спорт Георги Базотев и началник отдел “Спорт, превенции и младежки дейности” в Община Бургас – Веселина Деведжиева.

Зрелищната надпревара ще се проведе на 7 и 8 август /петък и събота/ на общинската конна база. Началото е в петък сутринта от 9:00 часа до обяд. След това състезанието ще се поднови в 18:00 часа.

Официалното откриване ще бъде между 19:30 и 20:00 часа. Следват нощни паркури. Заявки за участие са дали рекордните 122 коня.

Турнирът “Купа Бургас” ще продължи и в събота сутринта също от 9:00 часа. Вечерните паркури ще започнат след 18:00.

Кметът на Бургас Димитър Николов ще връчи купата около 22:00 часа вечерта в събота. Тогава ще започне награждаването на най-добрите. Атрактивното състезание се организира от бургаския клуб по конен спорт “Хан Крум”, Българската федерация по конен спорт и община Бургас.

Турнирът, в който ще има и участници от Турция и Кипър, е част от мероприятията за отбелязване на “Бургас – Европейски град на спорта 2015”. Наградният фонд е 12 000 лева. Турция ще бъде представена от бившия президент на федерацията по конен спорт Арман Йозгюркей, който в момента е вицепрезидент на европейската федерация.

“Не са много Общините като Бургаската, с която работим в отлична комуникация”, заяви генералният секретар на Българската федерация по конен спорт Теодор Шейтанов.

8 състезатели от бургаския клуб “Хан Крум” ще водят битка за отличията. Сред тях личат имената на изключително талантливата Сияна Базотева, която е националка, на най-малката участничка – 10-годишната Рая Порточанова и на най-възрастният – 67-годишният Марчо Марков.

“Провеждаме единственото състезание у нас, което заедно с квалификациите е в две седмици и единственото с нощни паркури. Няма друга такава Община в България, която толкова активно да помага и съдейства”, призна президентът на клуб по конен спорт “Хан Крум” Георги Базотев.

“Община Бургас осигурява 8 000 лева за това изключително атрактивно и зрелищно състезание. При всички случаи то ще донесе много наслада и положителни емоции за участници и зрители”, заяви Веселина Деведжиева и призна за отличната работа в синхрон по отношение на организацията между общината, родната федерация по конен спорт в лицето на Теодор Шейтанов и с ръководения от Георги Базотев клуб по конен спорт “Хан Крум”.

автор: Велизар Маджаров


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега