Бургас, Общество

Комплекс “Лазур” с иновативна велоалея

0

На 3 юли от 10 часа ще бъде официално открита новата велоалея, разположена по протежението на ул. “24-ти Черноморски пехотен полк”. Тя покрива площ от 624 кв. м., а началото й е при ЖП – прелеза на стадион “Лазур”, където ще се състои и откриването на новото съоръжение.

За изграждането на алеята е използван 60 тона от иновативния строителен материал i.idro DRAIN, който е дарение от фирма “Девня Цимент” на Община Бургас, която осигури изграждането на новото съоръжение.

Продуктът, осигурен от строителната фирма за изграждането на велоалеята е иновативен от гледна точка на архитектурата и строителството и е един от най-устойчивите материали от екологична гледна точка в строителния пазар.

Настилката има минимален дренажен капацитет от 200 литра на кв. м./мин., което въвежда нов стандарт при проектирането на градската среда. Ето защо традиционните проблеми на асфалтовите настилки с лекота се разрешават, благодарение на специалната структура на i.idro DRAIN, който със своите 25% кухини позволява безпроблемно оттичане на водата.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега