Бизнес, Бургас, Топ новини

Китайски предприемачи с намерение да инвестират в Бургас

0

Делегация от Китай, провинция Съчуан, пристига днес в област Бургас, по покана на областния управител Вълчо Чолаков.

Сред чуждестранните гости са ръководители и мениджъри на големи китайски компании, бизнес организации и държавни структури за насърчаване на инвестициите.

До посещението се стига след няколкомесечна кореспонденция, в която администрацията на губернатора е положила много усилия, за да убеди гостуващата страна в предимствата на Бургас като район за инвестиции пред други региони в страната. Интерес за китайския бизнес са представлявали още няколко от големите областни градове в България, с които също е водена кореспонденция.

“Развитието на икономическите връзки с Китай е важно за България, съответно и за област Бургас, тъй като китайският пазар е голям, високотехнологичен, с много потенциал. За мен беше от голямо значение да успеем да привлечем интереса на провинция Съчуан точно към нашия регион.”, коментира областният управител ден преди пристигането на китайската делегация.

По време на визитата делегацията от Съчуан ще се срещне с областния управител Вълчо Чолаков и представители на местния бизнес. Сред китайските фирми са Beijing Enyuan Technology Co. LTD , достигнала до 12-то място в класацията на ФОРБС China Up-and-Comers през 2014 г., а през 2015 г. наградена с приза „Нов лидер на китайската икономика“. Дейността на фирмата включва облачни изчисления, интернет, електронни услуги, аутсорсинг и др. Профилите на останалите участници са в сферата на ж.п. оборудването, военната индустрия, нефтената промишленост, търговията с недвижими имоти, автомобилната индустрия, винопроизводството, туризъм и здравеопазването.

Делегацията води Чен Фанг – Заместник-председател на Китайската народна политическа консултативна конференция за провинция Съчуан и Директор на Търговско-индустриалната камара на провинция Съчуан.

В рамките на двудневния си престой гостите ще се запознаят с възможностите за инвестиции в област Бургас, ще проведат срещи с ръководителите на браншовите организации в областта и ще им бъде предоставена възможност за запознаване с бургаски компании с дейност отговаряща на търсенето им.

Посещението е и първа крачка към установяване на сътрудничество с провинция Съчуан в сферите на икономиката.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега