Политика

Катастрофа за левицата, ако предложат Станишев за еврокомисар

0

“Ако правителството номинира Станишев за еврокомисар, левицата ще загуби следващите избори още по–катастрофално!”, това заяви лидерът на АБВ Георги Първанов.

По отношение на тиражираните в медиите слухове, че Сергей Станишев може да бъде излъчен за еврокомисар, бившият държавен глава Георги Първанов заяви, че ако това се случи, ще се стигне до нагнетяване на напрежение в обществото, по-сериозно дори и от това, което предизвика скандалното назначаване на Пеевски за ръководител на ДАНС.

“Няма разумно обяснение за това, че оставката на кабинета “Орешарски” е отложена за края на юли.  Явно пред управляващите има нерешени въпроси. Tе, образно казано, се опитват да играят като в белота за „последно десет“.”, категоричен е бившият президент.

Според Първанов, към  непубличните мотиви за отлагане на оставката на правителството вероятно принадлежи и решението за изграждане на седми блок в АЕЦ“Козлодуй“ от „Уестинг хаус“.  Ако такава процедура бъде предприета,  България ще приеме строежа на реактор два пъти по–скъп от този в Белeне, предупреди той.

В отговор на журналистически въпрос, Георги Първанов коментира ситуацията около БСП. По думите му, социалистическата партия  е изправена пред необходимостта от неизбежна нужда от  промяна във върха на своето ръководство. За лидер на левицата трябва да бъде избран диалогичен, разумен  политик, с добра организационна култура посочи Първанов. В противен случай, левицата може да се впусне в поредица от експерименти и негативни сценарии.

В заключение лидерът на АБВ коментира и близките перспективи пред ръководената от него формация. По думите му,  Алтернатива за българско възраждане има сериозен капацитет за участие в следващото Народно събрание. Целта ни е да станем непреодолим фактор при вземането на решения в следващия парламент, посочи той. Според Първанов, най–правилната формула за управлението на страната в настоящия момент е тази на максималното съгласие между различните политически сили. Само така следващият кабинет ще може да се ползва с доверието на хората и да проведе  някои непопулярни, но необходими, мерки за стабилизиране на държавата, категоричен бе той.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега