LifeStyle

Интелигентните хора псуват и са по-мързеливи

0

Мързеливите хора, които псуват повече и стоят будни до късно са по-интелигентни от останалите, които не го правят, сочи ново изследване.

Какви са другите черти на по-интелигентните хора според учените.

1. Мързеливост

Високо интелигентните хора губят интерес много по-трудно и поради тази причина е много вероятно да бъдат по-малко активни от по-ниско интелигентните. Учените са доказали, че интелигентните хора са по-щастливи когато не са активни.

2. Учат се от грешките си

Хората с по-висок коефициент на интелигентност умеят да се учат от грешките си и да ги приемат.

3. Псуват повече отколкото трябва

До скоро се смяташе, че използването на нецензурни думи е символ на ниска интелигентност и ограничен речник, но новото изследване доказва точно обратното. Колкото по-богат е речникът с обидни думи на един човек, толкова по-интелигентен той.

4. Стоят будни до много късно

Според проучване, публикувано в „Сайколъджи тудей” децата, които имат по-висок коефициент на интелигентност, след като пораснат стоят будни до много по-късно от другите възрастни.

5. Интелигентните хора четат повече

Четенето не само увеличава умствения ни багаж, а развива способността на мозъка да съхранява спомени, както и подобрява общуването и концентрацията.

6. Интелигентните хора се наслаждават на черен хумор

Тези, които се смеят на вулгарни и обидни шеги са по-интелигентни от тези, които не се смеят, защото умеят да намират забавното във всяка една ситуация. Според учените това е пример за по-развитото им въображение и мислене.

7. Интелигентните хора пият повече алкохол

Проучване от 2012 г. е установило, че високият коефициент на интелигентност при децата води до повишена употреба на алкохол в по-късни години. Тези хора са и по-податливи на наркотични вещества.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега