Бургас, Общество

Иновативна пешеходна пътека за хора с увреждания в Бургас

0

Бургас още веднъж доказа, че е най-доброят град за живеене. Общината положи специална насочваща маркировка от последно поколение, която се прилага за първи път. Маркировка, насочваща хората с двигателни увреждания по удобен за тях маршрут в района на плувен комплекс “Флора. Тя включва адаптирана пешеходна пътека, насочващи знаци по алеите на Морската градина, както и специален коридор на територията на плувен комплекс “Флора”, където от няколко години се провеждат занимания по адаптирано плуване и акваспининг за хора с увреждания.

Релефни ленти ленти залепени по пътната настилка отличават иновативната пешеходната пътека от стандартните пешеходни пътеки по пътищата на града. Освен, че насочват хората по най-краткия и безопасен път от единия до другия тротоар, тези ленти имат и антихлъзгаво покритие, което осигурява стабилност дори и при проливен дъжд. Международният знак за хора с увреждания указва най-подходящия маршрут от входа на “Приморски парк” до “Флора” Бургас до плувния комплекс.

По настояване на майки на деца с увреждания, автомобилите, обслужващи услугата “Позвъни и се вози” получиха достъп до алеите около плувен комплекс “Флора”, за да могат да извозват малките спортисти до самия вход. Сега за микробусите е осигурено паркомясто, където да извършват престой докато изчакват потребителите. Коридорът, очертан около самия басейн, предупреждава посетителите да се съобразяват с необходимите разстояния за преминаване на хора с намалена подвижност.

Друга добра новина е стартирането на строителни работи по водеща пътека от тактилни плочи за хора с нарушено зрение от спирката на МБАЛ до клуба на Съюза на слепите в ж. к. “Зорница”.


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега