Бургас, Политика, Топ новини

Ивелина Василева успокои: Потоп не се очаква

0

Повишаването на температурите няма да предизвика все още интензивно снеготопене и приказките за очакван потоп са силно преувеличени и спекулативни. Това заяви пред БНТ министърът на околната среда и водите Ивелина Василева. 

Измерванията показват, че към момента нивата на реките по-скоро се понижават.

Запитана конкретно за състоянието на язовирите, Василева увери, че се правят проверки непрекъснато и няма опасност трагедията в с. Бисер да се повтори.

“Правят се строги проверки два пъти в годината, полагат се и усилия за рехабилитацията на язовири, които не са в добро техническо състояние”, каза екоминистърът. По думите ѝ в страната няма безстопанствени язовири. 268 язовира са отчетени с неустановена собственост през 2014 г.

“Нашата цел не е да тормозим клошарите”, каза василева за предизвикалата коментари в медиите поправка в закона за отпадъците, с която се предвиждат високи финансови санкции за хората, ровещи в кофите.  Ще бъдат глобявани не само клошари, а всички, които чупят и нарушават вида на съдовете за събиране на отпадъци.

Зелените идеи трябва да бъдат подети от децата – това е целта на инициативата на министерството за спектакли с екологична насоченост. Очакванията са под формата на игра да се разгърне национална кампания.

източник: Дневник


Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега