Бургас, Общество, Топ новини

Задават се по-скъпи новогодишни празници

0

С около 10 процента по-скъпи ще са новогодишните празници, за онези, които ще заминат за няколко дни и ще ползват пакетите на различни хотели.

Според Института за оценка и анализи в туризма, една значителна част от местата за настаняване вече са резервирани. 540 хиляди наши сънародници ще посрещнат Коледните и новогодишните празници в различни хотели. По-голямата част ще са в родните курорти.

110 000 ще тръгнат предимно към Турция или Гърция, но „трафик” ще има и към Германия и Испания.

Очакванията са у нас покрай новогодишните екскурзии да бъдат похарчени около 122 милиона лева, а заради пътуванията зад граница в чужбина ще насочим около 53 милиона лева.

Въпреки че свързваме новогодишните празници със сняг и планина не малко избират да посрещнат Нова година край морето. Малък хотел в Царево излиза около 75 лева.

Според експерти средната цена на туристическия пакет миналата година е била около 270 лева на човек. Тази година ще е около 290.

„Имаме изключително разнообразно предлагане – цените варират между 75 и 2900 лева, когато става въпрос за обслужване в 5-звезден хотел. Всеки може да избере от чаша вино до луксозно пребиваване”, коментира Румен Драганов от института.

Пакетите на повечето места отдавна са изчерпани. 10-ина хотела отварят за Нова година в курортите край Варна.

В чужбина средната цена на пакетите е била 470 лева , а сега – 485 лева.

Сред по-луксозните дестинации, които избираме когато решим да пътуваме зад граница са Египет, Мароко, Тунис – заради по-топлото време и по-различната атмосфера. В такъв случай може да похарчим до 2000 лв.

Напиши коментар

Вашата електронна поща няма да бъде публикувана . Задължителните полета са маркирани. *

Без монтаж

Глас Народен

Коя партия/коалиция ще подкрепите на 11 юли?

View Results

Зареждане ... Зареждане ...

Архив

Новини по e-mail

Абонирай се сега